Päivitetyt poissaolomerkinnät Wilmassa

Alueellamme on otettu käyttöön päivitetyt poissaolomerkinnät oppilaan poissaolotilanteiden selvittämiseksi:

Terveydellisiin syihin liittyvä poissaolo: sairaus/muu vastaava hyväksytyksi selvitetty poissaolo:

Oppilas on sairaana tai hänellä on muu vastaava hyväksytty syy olla pois koulusta (esim. lääkäri/hammaslääkärikäynti, terapia, sairausloma).

Huomioithan, että lisätietojen kirjaaminen on vapaaehtoista. Järjestelmään ei tule kirjata terveyteen liittyviä tietoja. Kirjaus näkyy oppilasta opettaville opettajille.

Muu selvitetty poissaolo:

Oppilas on poissa muista kuin terveydellisistä syistä. (esim. omaehtoinen karanteeni, äkillinen poissaoloa vaativa perhetilanne).

Luvaton poissaolo, selvitetty:

Huoltajan selvittämä, oppilaan luvaton poissaolo koulusta (pinnaus).  Myös yhden/useamman oppitunnin kestävä myöhästyminen.

Ennalta anotut vapaat (esim. lomamatkat, harrastukseen liittyvät poissaolot, oppilas etävanhemmalla) anotaan etukäteen Wilmassa seuraavasti:

1-3 vuorokautta kestävät lomat anotaan luokanopettajalta/valvojalta vapaamuotoisella Wilma-viestillä. Mikäli vapautusta anotaan yli kolmeksi päiväksi, huoltaja täyttää Vapautus koulutyöstä (loma-anomus) -hakemuksen Wilmassa. Hakemuslomake löytyy Hakemukset ja päätökset-osiosta, oikeasta yläkulmasta ”Tee uusi hakemus”.

Päätös ennalta anotusta vapaasta tulee Wilmaan muutaman päivän kuluessa.

Oppilas huolehtii tehtävien ja läksyjen kysymisestä opettajilta etukäteen. Vapautusajan tehtävät ja läksyt tehdään opettajan/opettajien kanssa sovitun aikataulun mukaisesti.

Merkinnän ennalta anotuista vapaista Wilmaan tekee opettaja anomuksen perusteella.