KOULUTAPATURMAT

Toimintaohjeet tapaturman sattuessa

Milloin vakuutus on voimassa?

Vakuutus on voimassa esi- ja peruskoulun, lukion, ammattikoulun, kansalaisopiston tai muun vastaavan kunnan oppilaitoksen opetus- tai työsuunnitelman mukaisessa toiminnassa mukaan lukien käytännön harjoittelutyö, leirikoulut ja luokkaretket, aamu- ja iltapäivähoito, päivähoito, nuorisotoiminta ja  kerhotoiminta.  Vakuutus on voimassa myös näihin toimintoihin liittyvien välittömien matkojen aikana.

Mikä on tapaturma?

Tapaturma on äkillinen, ulkoisen ruumiinvamman aiheuttava odottamaton tapahtuma, joka sattuu vakuutetun tahtomatta (myös hukkuminen, lämpöhalvaus, auringonpistos, paleltuminen ja erehdyksessä nautitun aineen aiheuttama myrkytys).

Miten toimitaan tapaturman sattuessa?

Koulupäivän/hoitopäivän aikana sattuneen tapaturman ensiavun suorittaa koulun/hoitopaikan henkilökunta tai tilanteen mukaan loukkaantunut toimitetaan jatkohoitoon Naantalin terveyskeskukseen.

Huoltajalle ilmoitetaan tapaturmasta ja siitä tehdään koulussa/hoitopaikassa vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön (IF Vakuutus). Koulutapaturmissa vakuutusnumero toimitetaan huoltajalle sähköpostitse.

Matkalla kouluun/hoitopaikkaan sattunut tapaturma tulee myös ilmoittaa kouluun/hoitopaikkaan ja siitä tehdään myös ilmoitus vakuutusyhtiölle. Jos tapaturmassa on ollut osallisena auto tai muu moottoriajoneuvo (esim. mopo tai mopoauto), haetaan korvausta liikennevakuutuksesta.

Korvausten hakeminen vakuutusyhtiöstä

TYKS laskuttaa koulutapaturmiin liittyvät kulut suoraan Naantalin kaupungin Sivistyspalveluilta. Jos huoltaja on vienyt lapsen/oppilaan yksityiselle lääkäriasemalle, tulee huoltajan hakea korvauksia takaisin vakuutusyhtiöstä sähköisesti osoitteessa if.fi/henkilovahinko. Kaupunki ei tee erillisiä maksusitoumuksia yksityisille lääkäriasemille. Lisätietoja tapaturmiin liittyvistä asioista sekä korvattavista kuluista saa vakuutusyhtiö IF:stä, Naantalin kaupungin sivistyspalveluista p. 044 733 4643 tai yläkouluissa suoraan oppilaitoksen kansliasta Maijamäki ja Velkua p. 044 733 4649 ja Suopelto p. 044 417 1257.

 

Päivitetty 8.2.2024